Fysiotherapie bij herstel na corona (COVID-19)

Fysiotherapie Merelhove heeft zich gespecialiseerd in revalidatie voor patiënten die na besmetting met het coronavirus klachten behouden zoals: benauwdheid bij inspanning, kortademigheid, kracht- en conditieverlies. U hoeft niet opgenomen te zijn in het ziekenhuis om in aanmerking te komen voor revalidatie. Wanneer u besmet bent geweest met het coronavirus kan dit een grote impact hebben om uw dagelijks leven. Deze klachten kunnen langdurig aanhouden, wij adviseren dan ook om zo snel mogelijk te starten met revalidatie.

Doormiddel van het revalidatie traject zorgen we ervoor dat uw klachten afnemen en u sneller uw “normale” leven kunt voortzetten. Samen met een gespecialiseerde “COVID-19 revalidatie” fysiotherapeut wordt een behandelplan opgesteld waar uw persoonlijke doelen voorop staan. We zorgen voor de meest optimale behandeling door samenwerking met specialisten en scholing van onze fysiotherapeuten.

 

Fysiotherapie helpt bij uw herstel na besmetting met het corona-virus

Zeker na een langdurige ziekte door COVID-19 is het verstandig om te beginnen met fysiotherapie. Onze fysiotherapeuten zijn speciaal opgeleid om revalidatie na corona te begeleiden en hebben al meer dan tientallen mensen geholpen met hun herstel. Klachten waarbij een fysiotherapeut u goed kan ondersteunen na besmetting met het coronavirus zijn:

  • Gevoel van vermoeidheid
  • Moeite met het uitvoeren van dagelijkse taken
  • Pijn en/of stijfheid aan uw gewrichten
  • Verlaagd uithoudingsvermogen
  • Afname van ademspierkracht
  • Verminderde longcapaciteit
  •  Angstgevoelens en/of depressie

 

Revalidatie na corona

U komt in aanmerking voor revalidatie wanneer u een doorverwijzing heeft van uw huisarts of specialist. Als u uw doorverwijzing heeft ontvangen heeft u recht op maximaal 50 behandelingen of een periode van 26 weken. Aan de hand van een intakegesprek bepalen we in samenspraak met u wat het beste behandelplan is. Ook kijken we naar welke hulpverleners er betrokken moeten worden, om de meest optimale behandeling te kunnen garanderen.