valpreventie

Valpreventieweek 2018: Doe de dagelijkse dingen thuis nét even anders. Loop binnen bij Merelhove Fysiotherapie!

Van 1 tot en met 7 oktober is het weer Valpreventieweek, een initiatief van VeiligheidNL. Zorgverleners in het hele land organiseren die week allerlei activiteiten, ook in onze gemeente. Valpreventie is belangrijk. In Nederland maakt iedere vijf minuten een 65-plusser een val waardoor hij of zij naar de Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis moet. En dat terwijl de meeste valpartijen te voorkomen zijn. 

Het thema van de Valpreventieweek 2018 is dan ook: fit en vitaal blijven door de dagelijkse dingen thuis nét even anders te doen en te werken aan spierkracht, coördinatie en balans. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf, daarom biedt Merelhove Fysiotherapie de helpende hand.

Vitaler worden en blijven

Als ons lichaam ouder wordt, veranderen er dingen. Zelfs als u zich nog jong voelt, gaat niet alles meer zoals vroeger. Zo verandert de aansturing door de hersenen, waardoor de reactiesnelheid achteruit gaat. Ook neemt de spiermassa af, dat gebeurt bij iedereen. Gelukkig weten we uit onderzoek dat het vrij makkelijk is om een stuk vitaler te worden en te blijven. Balans, coördinatie en spierkracht kunt u op iedere leeftijd trainen, ook als uw gezondheid achteruit gaat.

Zorg dat u niet valt, doe mee aan de training ‘Vallen verleden tijd’

In de Valpreventieweek kunt u in onze praktijk kennismaken met activiteiten om fit en vitaal te blijven.

Elke dag kunt u binnen lopen voor informatie over de cursus ‘vallen verleden tijd’, daarnaast kunt u zien hoe er bij ons getraind wordt in balans coördinatie en conditie.

Als u wilt kunt een valanalyse laten doen en krijgt u tips en adviezen over hoe u thuis aan uw spierkracht en balans werkt.

We zien u graag op maandag 1 okt t/m vrijdag 5 oktober elke dag tussen 10 en 11 uur op Merelhof 44. Zet het vast in uw agenda, u bent van harte welkom.

De nieuwe cursus start eind oktober.

Wilt u meer informatie klik hier