Rennen met plezier

Hardlopen als revalidatie

Gezonder worden in de buitenlucht. Voor iedereen die graag buiten is en wil starten met hardlopen. Ook als je wat minder belastbaar bent.

Onderzoek leert dat sportief bewegen na een ingrijpend proces in het lichaam en de behandeling ervan een belangrijke bijdrage kan leveren aan het herstel.
Belangrijk zijn ook de psychische aspecten van (samen) bewegen. Het geeft zelfvertrouwen en doet de angst voor inspanning verdwijnen.
De praktijk leert ons dat veel mensen de behoefte hebben weer te gaan sporten maar niet goed weten hoe dit aan te pakken. Wij hebben de kennis en kunde in huis dit samen met jou op te pakken.

Cursus

Wij bieden een korte cursus van 6 lessen onder begeleiding van een fysiotherapeut waarin we een start maken met recreatief hardlopen.
Voordat we starten met het echte lopen zal eerst aandacht worden besteed aan de looptechniek en de individuele mogelijkheden van de deelnemers van de groep.
De looptechniek die ik gebruik is een afgeleide van het chi-running waarbij met aandacht gelopen wordt en er zo min mogelijk belasting op de gewrichten is.
De eerste les zal plaatsvinden in de praktijk waarbij de deelnemers kennismaken met deze techniek en het leren voelen van het lopen met aandacht. Daarna gaan we naar buiten!

Hardloopgroep

Op de woensdagavond is er voor oud deelnemers een trainingsgroep waarin we hardlopen maar ook allerlei andere oefeningen doen.

 

Kosten

  • Cursus €60
  • Loopgroep €60 per kwartaal

Voor meer informatie vraag naar Kitty van Berge Henegouwen